Postcoderoos

Dit project maakt gebruik van de Regeling Verlaagd Tarief, in de volksmond ook wel de postcoderoosregeling genoemd. Deze regeling maakt het voor burgers en kleine bedrijven interessant en mogelijk om gezamenlijk in coöperatieverband te investeren in een zonne-installatie. De coöperatie wordt eigenaar van de zonne-installatie en draagt zorg voor onderhoud en beheer. Maar waarom noemen we het dan de postcoderoosregeling?

Dat heeft ermee te maken dat alleen burgers en kleinere bedrijven welke woonachtig zijn in de zogenaamde postcoderoos van het project mogen deelnemen. De postcoderoos bestaat uit het zogenaamde ‘hart’, één viercijferige postcode in het midden van de roos, en een aantal aangrenzende viercijferige postcodegebieden. Voorheen was het zo dat de zonne-installatie in het hart van de roos moest liggen, tegenwoordig mag deze zich ook in een van de ‘rozenbladeren’ bevinden. Voor het project uit deze brochure is echter gekozen voor postcode 7003 als het hart.

Zie hieronder de postcoderoos, horende bij dit project in Doetinchem. De postcodes die in dit project mee kunnen doen zijn: 7001, 7002, 7003, 7004 en 7005.

Meer informatie over de postcoderoosregeling vindt u o.a. op de sites http://www.hieropgewekt.nl en http://www.postcoderoosregeling.nl.