Uitleg

Met het zonnedak van Prakticon krijg je energie!

Steeds meer particulieren en bedrijven gebruiken zonnepanelen en werken zo mee aan een schonere duurzame leefomgeving in de Achterhoek. Niet iedereen kan of wil zonnepanelen op zijn eigen dak plaatsen. Voor deze mensen ontwikkelde ECDD, i.s.m. AGEM in 2018 een collectieve zonne-installatie op het dak van Prakticon [1]. Via een recht van opstal zijn de zonnepanelen op het dak van Prakticon eigendom van ECDD.

De coöperatie heeft 51 leden die gezamenlijk 489 certificaten hebben aangeschaft. Een certificaat is goed voor een jaarlijks gemiddelde opbrengst van minimaal 230 kWh. Het certificaat geeft u recht op vrijstelling van de energiebelasting over uw aandeel u tegelijkertijd dragen leden bij aan een schonere en duurzame Achterhoek. De gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland ondersteunen dit project waardoor het voor u financieel extra interessant wordt.

Drie nieuwe zonnedaken in aantocht!

We zijn al een tijdje uitverkocht bij ons zonnedak op school Prakticon, maar binnenkort kunnen we hopelijk weer veel mensen uit Doetinchem, Gaanderen, Terborg en omgeving blij maken én de mensen op onze wachtlijst eindelijk certificaten laten kopen! We hebben een SCE-subsidieaanvraag gedaan bij de RVO met hulp van de Agem. Grote dank aan De Graafschap die het dak van hun trainings- en jeugdaccommodatie op de Bezelhorst beschikbaar stelt. Ook veel dank aan Gemeente Doetinchem en v.v. Doetinchem die het dak van de kleedkamers beschikbaar stelt en veel dank aan Bass Jobsen die zijn eigen dak (voormalige Martinusschool) beschikbaar stelt. Op elk van deze 3 daken kunnen zo’n 230-250 zonnepanelen komen te liggen en via de nieuwe postcoderoosregeling (SCE-regeling) kunnen hopelijk binnenkort mensen én organisaties zich inschrijven voor 1 of meer certificaten. Lees hier meer over de nieuwe SCE-regeling. Heb je interesse om mee te doen met een van de nieuwe daken, ga dan naar deze pagina en geef vrijblijvend je interesse aan ons door.

[1] Prakticon is een school voor Praktijkonderwijs en wordt bestuurd door stichting Achterhoek VO. Het schoolgebouw is gevestigd aan de Spoorstraat 11b, 7003 DX in Doetinchem.