Uitleg

Met het zonnedak van Prakticon krijg je energie!

Steeds meer particulieren en bedrijven gebruiken zonnepanelen en werken zo mee aan een schonere duurzame leefomgeving in de Achterhoek. Niet iedereen kan of wil zonnepanelen op zijn eigen dak plaatsen. Voor deze mensen ontwikkelde ECDD, i.s.m. AGEM in 2018 een collectieve zonne-installatie op het dak van Prakticon [1]. De school stelt haar dak uit een maatschappelijk oogpunt beschikbaar voor het symbolische bedrag van € 100 per jaar voor een periode van 15 jaar. Via een recht van opstal zijn de zonnepanelen op het dak van Prakticon eigendom van ECDD.

De coöperatie heeft inmiddels 50 leden die gezamenlijk 489 certificaten hebben aangeschaft. Een certificaat is goed voor een jaarlijks gemiddelde opbrengst van minimaal ca.250 kWh. Het certificaat geeft u recht op vrijstelling van de energiebelasting over uw aandeel u tegelijkertijd dragen leden bij aan een schonere en duurzame Achterhoek. De gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland ondersteunen dit project waardoor het voor u financieel extra interessant wordt.

Wachtlijst

Het dak is vol. Belangstellende bewoners van het postcodegebied kunnen zich op een wachtlijst plaatsen. Soms komen er namelijk certificaten vrij door verhuizing. Bij voldoende belangstelling kijken we naar de mogelijkheden van een extra dak.

[1] Prakticon is een school voor Praktijkonderwijs en wordt bestuurd door stichting Achterhoek VO. Het schoolgebouw is gevestigd aan de Spoorstraat 11b, 7003 DX in Doetinchem.