Meedoen?

Steeds meer particulieren en bedrijven gebruiken zonnepanelen en werken zo mee aan een schonere duurzame leefomgeving in de Achterhoek. Niet iedereen kan of wil zonnepanelen op zijn eigen dak plaatsen. Voor deze mensen ontwikkelt Energie Coöperatie Duurzaam Doetinchem (ECDD), i.s.m. AGEM in 2018/2019 een collectieve zonne-installatie op het dak van school Prakticon aan de Spoorstraat in Doetinchem.

U kunt deelnemen aan dit project door te investeren in één of meerdere certificaten. Een certificaat is goed voor een jaarlijks gemiddelde opbrengst van minimaal ca.250 kWh. Dit certificaat geeft u recht op vrijstelling van de energiebelasting over uw aandeel in de opgewekte energie van het collectieve zonnedak. Deze vrijstelling op de energiebelasting is voor 15 jaar gegarandeerd door de overheid. Mede door deze korting verdient u uw investering in de coöperatieve zonne-installatie terug en draagt u tegelijkertijd bij aan een schonere en duurzame Achterhoek. De gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland ondersteunen dit project waardoor het voor u financieel extra interessant wordt.

Op dit moment zijn alle certificaten verkocht. Het kan echter voorkomen dat er in de toekomst certificaten vrij komen door bijvoorbeeld verhuizing. Mocht uw interesse gewekt zijn dan kunt u op de wachtlijst geplaatst worden om in aanmerking te komen voor certificaten wanneer deze beschikbaar komen. Wanneer u op de wachtlijst staat ontvangt u de nieuwsbrieven. Zodra er certificaten vrij komen neemt het bestuur contact met u op.